Workshop Glasversmelting

 

 1      2      3

 

Deze workshop is een introductie in de techniek van de glasversmelting.

In de ochtend beginnen we met een theoretisch deel. Hier krijg je informatie over de techniek en creatieve mogelijkheden. Daarbij laat ik aan de hand van voorbeelden en foto’s zien welke effecten met deze techniek mogelijk zijn met allerlei materialen en variaties in stooktemperaturen. Om je glas goed te kunnen vormgeven krijg je vervolgens een snijles van ongeveer een uur. Hier leer je rechte maar ook gebogen vormen goed en veilig te snijden en breken. Dan laat ik zien wat je kunt gaan maken en kun je tijdens de lunch je keuze bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een kleine schaal maken, of 2 tapasschaaltjes met wat sieraden. Ook andere glasobjecten behoren tot de mogelijkheden. De workshop is van 11.00 tot 16.30.

 

Waar

Heleen van der Spek Glasatelier

Nieuwe Rijn 4, 2312 JB Leiden

parkeertip: Parkeerterrein Haagweg met gratis vervoer naar de binnenstad, halte Breestraat

 

Wanneer

zaterdag 14 maart 2020

zaterdag 18 april 2020

zaterdag 16 mei 2020

 

Inschrijving

De workshop kost €115 inclusief materiaal, stookkosten, thee, drankjes en lunch

Bel of mail om te zien of er nog plaats is op de datum van je keuze en om je naam, emailadres en telefoonnummer door te geven.

Je inschrijving is definitief zodra je naam en contactgegevens ontvangen zijn en een aanbetaling van €50 is overgemaakt op NL14 INGB 0671 3551 98 t.n.v. F.H. van der Spek, Leiden onder vermelding van “Workshop Fusing + datum van deelname”. Het resterende bedrag wordt per pin op de workshop in rekening gebracht. Zolang de aanbetaling niet is ontvangen is je reservering niet gegarandeerd. Neem contact met ons op en informeer naar beschikbare plaatsen